Geert Janssen is ondernemer… voor de klas!

9.03.2018
Deel dit artikel

Op woensdag 7 februari vond de tweede editie van “Ondernemer voor de klas” plaats, het grootste onderwijsproject tussen het laatste jaar secundair enerzijds en het hoger onderwijs en bedrijven in Vlaanderen anderzijds. Een van de ondernemers die zich voor een groep van 18-jarigen waagde, was onze eigen gedelegeerd bestuurder, Geert Janssen.

Ondernemerschap promoten

Wat verwacht een bedrijf van mij? Wat moet ik kunnen om goed te kunnen meedraaien in een bedrijf? En wat doet een ondernemer nu precies? Allemaal vragen waar laatstejaars van het secundair onderwijs mee zitten. En waar ze graag een antwoord op krijgen want ze hebben natuurlijk een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht.

En wat is er nu leuker dan de antwoorden rechtstreeks van een ondernemer te krijgen? Daarom organiseerde VLAIO voor de tweede keer “Ondernemers voor de klas”, om het ondernemerschap te promoten en jongeren warm te maken om een eigen onderneming op te starten. En om wederzijds begrip te creëren tussen werkgevers en toekomstige werknemers.

Een dag voor de klas

Onze gedelegeerd bestuurder, Geert Janssen, was meteen enthousiast over dit project. Op woensdag 7 februari stond hij voor de zesdejaars bouw- en houtkunde en houttechnieken van middelbare school Mosa-rt (Maaseik – Kinrooi). Tijdens het derde en vierde lesuur stelde hij er Jaraco voor.

Als een echte leerkracht boeide hij de leerlingen met zijn verhaal. De leerlingen schoten een heus vragenvuur op hem af, hetgeen bewijst dat de interesse groot was. Na twee uur zat de les erop en werden alle ondernemers uitgenodigd voor een gezellige – en welverdiende! – lunch in het restaurant van de school.