Medewerker in de kijker – Dirk Berger

26.02.2018
Deel dit artikel
Dirk Berger

Dirk Berger, eerste werknemer van Jaraco

De eerste op de loonlijst van een onderneming, het is zoals FC Antwerp met stamnummer 1. Dat draag je altijd mee. Daarom zetten we hem even in de kijker.

“Ik kom nog altijd met plezier werken. De dag dat ik er geen plezier meer in heb, zoek ik iets anders,” zegt hij als we peilen naar de sfeer. 

Ervaring laten renderen

Dirk is nu sinds iets meer dan een jaar de servicedienst in eigen persoon. “Ik doe de na-service, zeg maar. Meestal kom ik voor de losse eindjes en kleine details als een werf zogezegd al klaar is. De servicedienst bestaat sinds ik ermee belast werd. Ik kan er mijn ervaring laten renderen maar het is voor mij ook fysiek beter werk want de jaren op de werf zijn voelbaar in mijn rug en hals”.

“Sfeer is dik in orde”

Voordien was Dirk ongeveer 16 jaar ploegbaas voor Jaraco. En daarvoor werkte hij in de industriebouw bij een concurrent en in de silobouw bij Ellimetal. Hij is dus dé ancien, niet alleen in dienstjaren maar ook in absolute termen.

“Ik ben inderdaad een vijftiger en heb Jaraco zien evolueren. De sterkste groei hebben we de voorbije 6 tot 7 jaar gekend. Het gaat snel en soms zelfs iets té snel. Maar dat is nu eenmaal eigen aan groeien. We krijgen het gelukkig altijd bijgebeend als onderneming en werken nu – zoals bijna iedereen in de bouw – al eens vaker met onderaannemers. Er is wel eens een dag dat het moeilijker loopt, maar waar niet? Belangrijk is dat de sfeer onderling dik in orde is en dat er vlot wordt gecommuniceerd. Dat ondervangt veel”.