Medewerker in de kijker – Pierre Vranken, chef atelier van Jamec

17.10.2018
Deel dit artikel

In april volgend jaar zal Pierre 14 jaar voor Jamec gewerkt hebben, het dochterbedrijf en atelier van Jaraco. Als chef atelier leidt hij de metaalbewerkers die de constructies klaar maken voor de plaatsing. “We zijn met 8 mensen: 1 man aan de brandtafel, 1 aan de boor- en zaagtafel, 3 samenstellers waaronder ikzelf, 2 lassers en 1 spuiter.”

Pierre werkt sinds zijn zestiende in het metaal. “Ik ben rechtstreeks van de vakschool bij CSM in Hamont-Achel begonnen. Mijn specialisatiejaar heb ik niet afgemaakt. Op het werk leer je in een maand meer dan in een jaar op de schoolbanken. Ik heb altijd graag met mijn handen gewerkt,” aldus Pierre.

Van tekenaar weer naar het atelier

In de jaren voor hij naar Jamec kwam, is Pierre een tijdlang tekenaar geweest. Pierre: “Maar dat lag me niet. Ik heb er bewust voor gekozen om opnieuw met de handen te gaan werken. Ik maakte dus de omgekeerde beweging, ik weet het. De meeste mensen streven een bureaujob na.”   

Overal graag gewerkt

Of er sinds de beginjaren veel veranderd is? “Toch wel. Vroeger kregen we in de montage doorgebrande balken, die moesten nog precies geslepen worden. Nu wordt in het atelier bijna alles voorbereid. Gaten, lasnaden, steunplaatjes…”

“Ik werk graag bij Jamec. Ik heb in mijn loopbaan overal graag gewerkt. In 2020 kan ik met pensioen, dan heb ik er 44 jaar in het metaal opzitten. Daar kijk ik inderdaad naar uit. Maar het eerstvolgende hoogtepunt is de geboorte van een eerste kleinkind december dit jaar”.  Tot het zover is, houdt hij zich in zijn vrije tijd bezig met paardrijden en fietsen in en rond Wijchmaal.