Medewerker in de kijker – Toon Steensels

13.12.2017
Deel dit artikel

Toon Steensels, projectleider.

Toon gaat zijn elfde jaar in als projectleider bij Jaraco, dat nu met Steven Vranken, Mathy Smeets en Sander Haselaars vier projectleiders telt.

“Het grootste project dat ik recent gecoördineerd heb, was Limboma in Hasselt. Een echte specialisatie heb ik niet. Iedere projectleider doet allerlei werven. Vanuit de praktijk heb ik misschien wel een technisch voordeel. Voor dat ik projectleider was, ben ik lange tijd in de montage actief geweest als kraanmachinist, in het gieten van funderingen… Ik ben dus wel degelijk vanuit de praktijk doorgegroeid. Of me dat een ‘vaste waarde’ maakt, vraag je? Dat mag ik toch veronderstellen (lacht).”

“De enige goede manier”

Gevraagd naar het sterke punt van Jaraco, moet Toon niet lang nadenken: “Dat is onze flexibiliteit. We spelen maximaal in op de noden en behoeften van klanten en we doen dat zonder op kwaliteit in te boeten en dit binnen de termijnen.”

“Geen last van stress”

Toon is 55 jaar maar heeft ondanks de verantwoordelijkheid geen last van stress: “Sommige mensen zouden het moeilijk hebben met de jobinhoud, maar je moet dingen waar je geen vat op hebt, kunnen loslaten. Je moet natuurlijk wel altijd blijven toewerken naar een oplossing.”

En hoe het meevalt met een nieuwe vrouwelijke CEO?  ”Dat is een welgekomen afwisseling. Zij heeft trouwens ook nog een atelier te runnen. Dan ben ik tevreden dat ik projectleider ben en me met concrete problemen op een werf moet bezighouden.”