Peggy Sepanski, de juiste persoon op de juiste plaats

30.11.2017
Deel dit artikel

De ‘nieuwe’ CEO van Jaraco is sinds april een vrouw met ervaring: Peggy Sepanski.  ‘Dat is niet evident, een vrouw aan het hoofd in een mannenbusiness om een 40-tal mensen aan te sturen’, denkt u misschien spontaan. Fout gedacht, want ze heeft gewoon het perfecte curriculum om een bouwbedrijf te leiden: “De bouwwereld is hard en rechtuit. Dat bevalt me wel. Het komt erop neer dat ze op je kunnen rekenen.”

Peggy is een vijftal jaar werfleider geweest in betonbouw, nadien een hele tijd projectleider en tenslotte COO bij een aannemings- en afwerkingsbedrijf dat ook commerciële projecten deed.  “Dingen die Jaraco ook doet. Ik moet wel toegeven dat de industriebouw met zijn metalen paalconstructies wel nog een beetje een uitdaging vormt”, aldus Peggy. Met haar diploma van burgerlijk ingenieur bouwkunde en met 18 jaar bouwervaring op de teller, mag dat geen probleem zijn.

Groeipotentieel

“Deze job als CEO bij Jaraco is voor mij een logische stap van het louter operationele naar de algemene leiding, met ook de verantwoordelijkheid voor het financieel beleid en het personeelsbeleid. Dat is een fantastische uitdaging. Bij een mooi bedrijf met veel groeipotentieel. Precies dat groeipotentieel en de enorme uitdagingen – inzake digitalisering bijvoorbeeld met Revit (BIM-software voor architecten, ingenieurs, ontwerpers en promotoren) – zijn voor afgevaardigd bestuurder Geert Janssen motieven geweest om iemand full time met de leiding van Jaraco te belasten. Je moet zorgen dat je mee bent met die ontwikkelingen,” aldus Peggy.

Reputatie

“Jaraco heeft een goede reputatie en levert kwaliteit. Met de nieuwe beeldvorming en nieuwe website gaan we dat beter uitspelen. Specifiek aan onze aanpak is dat de projectleiders heel vroeg in het proces betrokken worden. In de industriebouw wordt alles op voorhand vastgelegd. De projectleiders moeten in de plannen meteen rekening houden met wensen van klanten of mogelijke problemen in de uitvoering. Dat bespaart ‘correctiewerk’ en levert gewoon betere resultaten op,” besluit Peggy.