Poly V Construct: “aanpak van Jaraco loont”

17.10.2018
Deel dit artikel

In Herk-de-Stad realiseert Jaraco voor Poly V Construct de ombouw en uitbreiding van een bestaande productiefaciliteit tot toonzaal, productieruimte en kantoren. Poly V Construct assembleert PVC-profielen van Deceuninck Plastics in opdracht van ramenbedrijven. Poly V Construct gaat ook aluminium profielen assembleren en had nood aan nieuwe gebouwen.

“Het is de bedoeling dat het nieuwe gebouw meteen het visitekaartje wordt voor Poly V Construct. Er komen in het gebouw onder meer 1 groot panoramisch aluminium raam en ook PVC ramen en deuren. Het gelijkvloers wordt ingericht als productieruimte, op de verdieping komt een toonzaal en kantoorruimte,” aldus architect Eric Buekers. 

Jaraco haalde deze opdracht binnen in concurrentie met verschillende aannemers door zijn specifieke aanpak. “Jaraco heeft onmiddellijk zelf het initiatief genomen en met zijn ervaring inzake renovatie een eigen aanpak voorgesteld die goedkoper is. Van de oude loods blijft bijvoorbeeld ongeveer 70 procent behouden, al zie je dat nauwelijks (op het werfbeeld is de oude loods nog gedeeltelijk zichtbaar). Ik ben zeer tevreden over de samenwerking. Dat verloopt zeer vlot,” aldus Eric Buekers. De ramen in het nieuwe industriegebouw zullen eind oktober geplaatst zijn. Tegen het jaareinde kan het gebouw ingehuldigd worden.